Şahinbey Belediyesi'nden eğitime 80 milyonluk imza

Şahinbey Belediyesi’nden eğitime 80 milyonluk imza

İmzalanan protokolle YKS ve LGS’ye hazırlanan öğrencilere kaynak kitap takviyesi, okul öncesi eğitim seti ve boyama seti dağıtımı yapılacak.

Eğitime verdiği takviyelerle Şahinbey İlçesi’ndeki muvaffakiyet oranını artıran Şahinbey Belediye Lideri Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı ve Ulusal Eğitim Müdürü Yasin Zirve ile birlikte 80 milyonluk yeni bir protokol imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında öğrencilere 80 milyonluk takviye sağlanacak.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ EĞİTİME ÖZEL BİR HASSASİYET GÖSTERİYOR

Gaziantep Valisi Kemal Çeber Şahinbey Belediyesi’nin eğitime kıymetli dayanaklar sağladığını belirterek; “Eğitim, öğretmen ve öğrenci odaklı bir protokol için bir ortaya geldik. Son birkaç haftada bu hususta değerli çalışmalar yapılıyor ve bu çalışmalar bizleri mutlu ediyor. Bu hafta itibariyle 680.000 civarında öğrencimiz 1.341 okulumuzda eğitim öğretime başladılar. Okullara yaptığımız ziyaretlerde öğrencilerin okullarını ne kadar özlediğini gördük. Bilhassa okullarımızın etrafındaki iş yerlerini ve esnaf arkadaşları çok daha sık ziyaret ediyoruz. Okul ve öğrenci güvenliği konusunda daha hassas olacağız ve inşallah sıkıntısız bir devir geçireceğiz. Bu faaliyetler çerçevesinde beni en çok keyifli eden kurumlarımızın ve hayırsever iş adamlarımızın eğitim manasındaki hassasiyetleri. Bu manada Şahinbey Belediye Liderimiz Mehmet Tahmazoğlu özel bir hassasiyet gösteriyor. Bu kapsamda Şahinbey Belediye Liderimizle üçüncü sefer bir ortaya geliyoruz. Daha evvel 200 milyon TL’lik burs verdi. Gaziantep’e geldiğim günden bu yana ne söylediysek bizleri kırmadı. Şahinbey bölgemizdeki okulların muhtaçlıkları ile ilgili tüm taleplere olumlu karşılık verdi. Dağıtılan boyama setlerinin ve eğitim setlerinin öğretmen ve öğrenci nezdinde karşılığı çok yüksek. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizde bu verilen takviyelerden epeyce mutlu. Şahinbey Belediye Liderimiz Mehmet Tahmazoğlu eğitime önemli kaynaklar aktarıyor. Eğitime gösterdiği hassasiyetten ötürü Şahinbey Belediye Lideri Mehmet Tahmazoğlu’nu tebrik ediyorum” dedi.

Şahinbey İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı ise Eğitime verdiği takviyelerden ötürü Şahinbey Belediye Lideri Mehmet Tahmazoğlu’na ve grubuna teşekkür etti.

EĞİTİME YILLARDIR TAKVİYE OLUYORUZ

Eğitime verilen takviyelerin karşılığını aldıklarını belirten Şahinbey Belediye Lideri Mehmet Tahmazoğlu; “Okulların başladığı haftada öğrencilerimize kıymetli bir dayanak sağlamış olacağız. Şahinbey İlçemizde 300.000’e yakın öğrencimiz var. Yıllardan bu yana öğrencilerimize eğitim metaryallerine ulaşmaları konusunda ve kaynak kitaplar konusunda dayanak veriyoruz. Son üç yılda da verilen bu takviyelerin meyvelerini toplamaya başladık. LGS’de Şahinbey İlçemiz önder duruma geldi. Muvaffakiyetin devam etmesi için 223.000 adet lise öğrencilerimize ve ortaokul son sınıf öğrencilerimize kaynak kitap dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerimize her yıl boyama seti dağıtıyoruz. Böylelikle bugüne kadar 606.000 boyama seti dağıtımı gerçekleştirmiş olacağız. Yeniden ana sınıflarımız için öğretmenlerimize öğretmen seti ve öğrencilerimize eğitim seti dağıtımı gerçekleştiriyoruz. İmzaladığımız protokolle 80 Milyonluk bir dayanak vermiş olacağız. Öğrencilerimize iyi uğurlu olsun bu manada bizlere takviye veren Valimiz Kemal Çeber’e, Şahinbey Kaymakamımız Emin Taşçı’ya ve Ulusal Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZEL BİR PROTOKOL

Eğitime verilen dayanakların çok manalı olduğunu tabir eden Ulusal Eğitim Müdürü Yasin Zirve; “Özel bir protokol imzaladık. Okulların açıldığı haftada 8 ve12 sınıflar hem okul öncesi hem de 1. Sınıflar için Şahinbey Belediyemizin çok hoş bir hizmeti olacak. Okul öncesi öğrencilerimize ve birinci sınıflara boyama seti ve öğretmenlerde dahil eğitim setleri armağan edilirken 8. ve 12. Sınıflara da set halinde hazırlık kitapları verilecek. Verilen dayanaklardan ötürü başta Valimiz Kemal Çeber’e, Şahinbey Kaymakamımız Emin Taşçı’ya ve Şahinbey Belediye Liderimiz Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.