Beşas Bayan Basketbol'un maksadı şampiyonluk

Beşas Bayan Basketbol’un maksadı şampiyonluk

Beşas Kulübü Lideri Fazilet Tunçluer ve Genel Menajer Aysel Damar yeni dönem öncesi grubun durumuna dair açıklamalarda bulundular.

BAŞKAN FAZİLET TUNÇLUER:

“Bu dönemde da organizasyonumuzu amaç ve emeller doğrultusunda âlâ bir yapı içinde devam ettirmeye çalışacağız. Ayrıyeten geçen dönemde olduğu üzere bu dönemde kıymet yargılarımıza nazaran davranan ve yalnızca basketbolun konuşulduğu bir yapı inşa etmeye de devam ediyor olacağız.

Yine daha evvelce açıkladığımız üzere talih verildiğinde neler yapabileceğini gösterebilen , sorumluluk sahibi , kusur yapmaktan korkmayan kusur yapsa da telafi edilmek için gönülden çalışan, algıları açık ve değer bilen atletlerimize geçen dönem olduğu üzere bu dönemde takımımızda yer vereceğiz.

Hedeflerimize hakikat emin adımlarla ilerlerken takımımızda rol model olabilen, tahlil üreten deneyimli atletlere da yer verdik.

Samimiyet, evvel insan ve gerçek çalışabilmek unsurlarından ayrılmadan bize inanan tüm pahalı insanlarımıza mahcup olmamak ismine üretmeye ve gelişmeye devam edeceğiz.

Kadınlar basketbol bölgesel ligi’ne katılarak huzur ve İtimat ortamında oynanacak tüm karşılaşmalar için kadrolara muvaffakiyetler diliyorum.”

GENEL MENAJER AYSEL DAMAR:

“Bu dönem maksadımız katiyen şampiyonluk. Bir üst lige çıkmak için önümüze çıkan ya da çıkabilecek her zorluğa hazırız. Bunları aşmak için güçlü bir takım kurduk. Sisteme güvenen ve inanan birisiyim. Kulübe geldiğimde büsbütün kuracağımız sistem üzerine hareket ettik. İnanan ve savaşacak bir oyuncu takımı oluşturduk. Tüm takımın hayali ve inancı şampiyonluk parolası ile birleşiyor. Maç kaybetmeden ana gayemize varmak için her türlü planı en küçük detayına kadar düşündük. Kadrosu Burhan Hoca’ ya emanet ettik. Kendisini saha içerisinde teknik manada destekleyecek yardımcı hocalarımız, her gün ekstra çalışarak hocamız ile birlikte büyük bir emek harcıyorlar. Uzun vakittir grupta yer alan sportmenler ile yaz devrini kişisel idman yaparak geçirdik. Hem atletlerin ferdî gelişimlerini yakından takip etme talihimiz oldu hem de fizikî, mental ve teknik olarak hazırlanmalarını sağladık.

Takımın kaptanlığını çok tecrübeli, liderlik özelliği ve birleştirici gücüne inandığımız Sevda’ ya emanet ettik. Tüm oyuncu takımı ile bir abla üzere ilgileniyor. Cansu ise Sevda’ ya alanda yardımcı olacak başka yardımcı kaptanımız. Cansu birkaç yıl evvel bir sakatlık yaşadı. Kendisi Marmara Üniversitesi’nden yeni mezun oldu. Mezun olduğu kısımdan ötürü kendisini her geçen gün geliştiriyor ve bedenine nasıl bakacağını daha uygun öğreniyor. O da kendi düzeyinin en üste çıkacağı bir döneme hazır bence.

İlk toplantımızda aldığımız güç çok lakin çok hoştu. Herkes amaca kilitlenmiş bir formda çalışmaya hazır. Kadro, dönem sonunda kupa ile vereceğimiz pozun hayalini kuruyor. Güçlü rakiplerimiz var. Bu dönem KBBL keyifli maçlara sahne alacak üzere. Tüm ekipler için sakatlıklardan uzak, kaliteli bir dönem geçmesini temenni ediyorum. Şampiyonluğu bizden daha çok isteyen bir grup çıkacaksa onlarla da sonuna kadar savaşmaya hazırız.

Karakter olarak kazanmaya odaklı birisiyim. Bu özelliğimi her vakit sistemle ve çok çalışmayla birleştirip hareket ettim. Burada kurmak istediğimiz yapı da tam manasıyla bu. Kurumsal bir nizamdan geliyorum. Gerek üniversitemde çalıştığım konum olsun, gerekse de Ulusal kadrolarda yer aldığım vazifelerin hepsi kurumsal bir kimlik kazanmamda hayatımın değerli kesimleri oldular. Bu kurumsal yapıyı alt ligden başlayarak üstlere hakikat Beşas bünyesinde devam ettirmek öncelikli misyonum.

Doğru sistem, yanlışsız tercihler ve çok çalışmak ana amaçlarımızın önceliği. Ekipte bizden kaynaklı olmayan ve sportmenlerin kendi meslekleri ile ilgili kimi ayrılıklar yaşadık. Bu bahislerde idare olarak çok yanlışsız bir duruş sergileyerek atlet odaklı bir bakış açısı ile yollarımızı ayırdığımız kimi atletler oldu. Kurmuş olduğumuz grup, kişisellik üzerine şurası bir yapı olmadığı için gidenin yerini dolduracak her planlamamız hazır.

Takımımızda yer alan bir çok atlet bizimle bir arada alanda yıldızlarını parlatacaktır. Çok yetenekli çocuklarla çalışıyoruz. Yalnızca parlamaya muhtaçlıkları var ve bizde bunun için varız. Atletlerimizin alanda özgüvenleri yerine geldikçe, ferdî gelişimlerini gördükçe ekibe daha çok katkı sağlayacaklar. Kulüpte oluşturmak istediğimiz en kıymetli ayrıntılardan birisi huzurlu bir ortam sağlamak. Tüm problemlerle yakından ilgilenecek bir gruba sahibiz. Atletlerimizin istedikleri her an onların lisanından anlayabilecek, onlara dürüst davranacak, bağlantıda sorun yaşamayacakları bireyler ile çalışıyorlar. Bunların en başında ben ve Kadro Menajerimiz Selin gelmekte. İkimizde bayan basketbolunun içerisinden geliyoruz. Bizler yıllarca yaşadığımız tüm meseleleri biliyoruz ve çalışma sistemimizde bu sıkıntılarla atletlerimizi karşılaştırmamak yer alıyor. Yıllardır bayan basketbolu bir girdabın içerisinde kendisine yer bulmaya çalışıyor. Bunu bazen kulüpler, bazen antrenörler ve yöneticiler, bazende oyuncular yaratıyor. Bizim yapımızda bu türlü sıkıntıların olmaması için elimizden gelen çabayı tüm düzgün niyetimizle sergilemek için yönetimsel manada en uygununu planlamak istiyoruz. Günün sonunda amaçlarımızı gerçekleştirmek ismine bir yola çıkıyoruz ve çok heyecanlıyız. Sakatlıktan uzak, sonunu kupa ile bitireceğimiz bir dönem olmasını diliyorum.”